با توجه به اینکه در مقالات قبلی در مورد فواید فراوانی از خرما گفته شد. اما متاسفانه مصرف بیش از حد این میوه شیرین ممکن است باعث ایجاد خطراتی برای سلامتی فرد شود و حتی ممکن است جان اون را به خطر بیاندازد .

اول از همه به اینکه مهم توجه داشته باشید که سیستم بدنی همه افراد شبیه به یکدیگر نیست و ممکن است تاثیر های متفاوتی برروی بدن افراد بگذارد و حتی ممکن است نتیجه برعکسی نیز بدهد و حتی توجه کنید که مصرف زیاد از حد این میوه نه تنها تاثیر آن را چند برابر نمی کند بلکه حتی ممکن است باعث ایجاد آسیب های جبران ناپذیری در افراد شود .میزان مصرف مجاز :

برای جلوگیری از ایجاد هر گونه بیماری می بایست از خوردن بیش از حد خرما خودداری کرده و بدانید روزانه مجاز به خوردن چند عدد خرما هستید ؟ به طور معمول مصرف 2 تا 3 عدد خرما برای هیچ ضرری ندارد. اما ممکن است مصرف بیش از حد باعث به وجود آمدن بیماری های خطرناکی نظیر دیابت شود. همچنین این تعداد نیز بستگی به نوع و سیستم ایمنی فرد نیز دارد و باید در حین مصرف به نکته بسیار توجه شود .

حال در ادامه به بررسی برخی از عوارض خرما خواهیم پرداخت :

 

مشکلات گوارشی :

خرما بیشتر اوقات باعث بهبود عملکرد گوارشی افراد می شود که ممکن این افراد به دلیل این مزیت از خرما استفاده کنند اما متاسفانه در شرایطی ممکن است سیستم گوارشی فرد را دچار مشکلات حادی کند .

 

افزایش غیر طبیعی فیبر بدن :

در حالت کلی خرما سرشار از فیبر است که این امر موجب تقویت سلامت دستگاه گوارش می شود و برخی افراد با تصور اینکه با خوردن مقدار زیادی از خرما می توانند فیبر از دست رفته بدن خود را جبران کرده و با خوردن خرما آن هم در مقدار زیاد بتوانند در مدت زمان کمی تمام فیبر از دست رفته را به بدن خود برگردانند .

در این حین بدن فرد دچار یک شوک دریافتی مواد مغذی مانند فیبر می شود که این افزایش ناگهانی به جای اینکه عملکرد بدن رت بهبود ببخشد و فیبر از دسته رفته تامین شود باعث به وجود آمدن مشکلات گوارشی مانند نفخ و یبوست و در بعضی مواقع دچار اسهال نیز می شوند. که این پاسخ ها در بدن های مختلف تیز متفاوت می باشد .

 

روکش مومی دردسرساز :

همه ما عاشق میوه های براق و درخشان هستیم و همیشه در هنگام خرید به سمت میوه هایی میریم که ظاهر زیبا و بدون هیچ زدگی دارند. این مسئله باعث می شود که فروشندگان از این مسئاه نیز سو استفاده کنند و با روکش های مومی خرما را براق کنند که برای این کار از اسپری شیمیایی یا روکش های نفتی استفاده می کنند که تا مدت زیادی درخشان و تازه خود را نشان دهد. اما متاسفانه مصرف کردن چنین میوه هایی در طولانی مدت باعث ایجاد بیماری هایی نظیر مشکلات گوارشی شدید و حتی سرطان می شود .

 

اسهال و ایجاد درد های شکمی :

سولفات نوعی ماده شیمیایی است که این ماده برای از بین بردن باکتری های خرما و همچنین نگهداری طولانی مدت خرما به آن ها اضافه می شود. که بعضی از افراد به این سولفات ها حساسیت دارند و ممکن است دچار شکم درد و حتی اسهال نیز شوند .

به این امر توجه داشته باشید که حتما به حساسیت های بدنی خود آگاه باشید تا باعث ایجاد هیچ گونه مشکلی برای شما در حین مصرف ناگهانی این ماده نشوید همچنین این ماده ممکن است در برخی افراد خود را به صورت مشکلات پوستی و خارش نشان دهد که حتما به این امر دقت بفرمایید .

 

افزایش وزن :

خرما جز خوراکی هایی است که دارای انرژی و کالری بالایی می باشد و هر عدد خرما به صورت متوسط دارای 8 کالری می باشد. مصرف به اندازه این میوه در برخی افراد باعث افزایش وزن شده است اما متاسفانه مصرف بیش از حد آن برای افرادی افرادی که مستعد چاقی هستند باعث افزایش بیش از حد وزن شده است .

 

افزایش افراطی پتاسیم خون و سکته مغزی :

بدن همه افراد به میزان مشخصی پتاسیم احتیاج دارد که به طور کلی پتاسیم در عملکرد عصب و سلول های ماهیچه از جمله قلب نقش بسیار حیاتی ایفا می کند که باعث افزایش شادابی و تحرک فرد می شود، فشار خون بالای فرد را کنترل کرده و خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کاهش می دهد اما میزان بیش از حد پتاسیم در سطح خون افراد ممکن است جان فرد را به خطر بیندازد .

به صورت طبیعی سطح پتاسیم در خون بین 3.6 تا 5.2 میلی‌مول بر لیتر (mmol/L) می‌باشد. پتاسیم بالای 5.5 mmol/L به طور قابل توجهی بالا است و باید نگران باشید. خرما سرشار از پتاسیم می باشد که مصرف خرما برای افرادی که دارای پتاسیم خون بالایی هستند به هیچ عنوان توصیه نمی شود و چنین افرادی باید حتما مضرات خرما را به شدت جدی بگیرند و از خوردن بیش از حد این میوه پرهیز کنند .

 

کاهش توانایی بدن در تحمل فروکتوز :

فرکتوز ماده ایی است که در اکثر میوه ها وجود دارد و باعث طعم شیرین آن ها می شود. در سیستم گوارشی بعضی از افراد فروکتوز به درستی هضم نخواهد شد. خرما هم از این قائله مستثنا نیست و حاوی مقوار قابل توجهی فروکتوز می باشد. که افرادی که در هضم این ماده دچار مشکل هستند و مقدار بسیار زیادی خرما مصرف کنند در بدن آن ها شرایطی به وجود می آید زیرا بدن آن ها تحمل این مقدار فروکتوز را ندارد . باعث ایجاد درد های شکمی و روده در این افراد می شود .

 

مضر برای نوزادان : 

خزما برای نوزادان زیر یک سال بسیار سنگین می باشد و حتی جویدن آن نیز سخت است و از آنجایی که روده نوزادان به دلیل بزرگ شدن در حال رشد است ممکن است خرما به راحتی در روده آن ها هضم نشود و منجر به عوارضی نیز شود. در واقع ممکن است خرما نای نوزاد را مسدود کرده و باعث ایجاد خفگی در آن ها شود پس بایستی در هنگام دادن خرما به نوزادان احتیاط کافی را انجام دهید .

 

جمع بندی : 

توجه داشته باشید این مقاله بدین معنی نیست که از خوردن خرما غافل شوید و دیگر از این میوه مصرف نکنید. این مطالب بدین خاطر در اختیار شما عزیزان قرار داده شد تا در هنگام مصرف خرما زیاده روی نکنید و باعث ایجاد بیماری ها و مشکلات جبران ناپذیری برای شما عزیزان به وجود نیاید. حتما در هنگام خوردن خرما زیاده روی نکنید تا از ایجاد هر گونه مشکلی جلوگیری شود .

توجه کنید خرما هایی که در آقای خرما به فروش می رسد خرمای خاصویی می باشد و دارای جثه کوچکی نسبت به خرما های مشابه بوده و از بعضی لحاظ ممکن است شما در حین مصر دچار چنین عوارضی نشوید. این عوارضی که در این مقاله ذکر شد به طور کلی ارائه شده و ممکن است با تغییر نوع خرما ایجاد بعضی مشکلات نیز در افراد به وجود نیایید .

 

SS:1709

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *