خرما دارای قند طبیعی زیادی می باشد که بسیاری از مردم فکر می کنند که ممکن است این میزان قند برای آن ها مناسب نباشد. با این حال این خوراکی شیرین حاوی مواد مغذی زیادی دارد که آن ها به عنوان یک میان وعده عالی تبدیل می شود . اما سوال مهم اینجاست که آیا مصرف خرما برا دیابت مفید است ؟

خرما و دیابت

کربوهیدات موجود در خرما انرژی فوری را فراهم می کندد و فیبر بالای موجود در خرما برای هضم بسیار مناسب می باشد. همچنین خرما سرشار از آنتی اکسیدان است و فاقد چربی و کلسترول مضر است. پس نه تنها خرما برای دیابت بلکه برای تمام افراد مفید است. مواد معدنی ضروری ، مانند کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم نیز در آن وجود دارد .

شما عزیزان می توانید آن را به تنهایی مصرف کنید و یا برای وعده ی صبحانه برش داده و همراه با بلغور جو دوسر میل کنید. در بعضی سالاد ها نیز میتوانید آن را اضافه کنید.

آیا مصرف خرما برای افراد دیابتی مناسب است ؟

بر اساس گزارشات NBC News خرما یک انتخاب بسیار عالی برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند می باشند زیرا خرما می تواند به کنترل قند خون کمک بسیار کرده و دارای شاخص گلیسمی بسیار پایینی را نیز دارا می باشد .

آیا مصرف خرما برای افراد دیابتی مضر است ؟

خیر. با توجه به توضیحاتی که داده شد، خرما برای دیابت مفید است و هیچ ضرری ندارد. اما توجه کنید که بیشترین مواد مغذی خرما، قند است.  افرادی که سعی در مدیریت قند خون خود دارند، مانند مبتلایان به دیابت ، باید در میزان مصرف خرما اعتدال را رعایت کنند.

آیا خرما می تواند قند خون را بالا ببرد ؟

از نظر شاخص وزنی، خرما حاوی ۸۰ درصد قند است که اما این مقدار نسبت به خوراکی‌ های دیگری مانند ژله بسیار بیشتر است. با این حال ، میزان قند موجود در خرما هیچ تأثیر مضر برای سطح قندخون بیماران ندارد.

خوردن خرما در حد اعتدال، بعید است که قند خون فرد را بیش از حد بالا ببرد، حتی اگر فرد مبتلا به دیابت باشد. طبق یک مطالعه، خرما حاوی شاخص گلیسمی کمی است که در نتیجه منجر به افزایش قابل توجه قند خون در افراد مبتلا به و یا بدون دیابت نمی شود.

اگرچه محققان از نمونه كوچکی برخوردار بودند، اما يافته‌های آنها حاكی از آن است كه خوردن خرما در حد اعتدال نبايد تاثير چشمگيري بر قند خون فرد داشته باشد.

میزان قند خرما چقدر است ؟

خرما یکی از رایج ترین انواع خوراکیها است که افراد می توانند در سوپر مارکت پیدا کنند. در ادامه به بررسی میزان قند خرما می‌پردازیم.

در زیر میزان مواد مغذی مربوط به یک خرما با اندازه متوسط را مشاهده می‌کنید:

  • قند خرما: ۴/۵ گرم
  • کالری: ۲۰
  • کل چربی: ۰/۰۳ گرم
  • کل کربوهیدرات ها: ۵/۳۳ گرم
  • فیبر غذایی: ۰/۶ گرم
  • پروتئین: ۰/۱۷ گرم
  • ویتامین بی شش: ۰٫۰۱۲ میلی گرم
  • آهن: ۰/۰۷ میلی گرم
  • منیزیم: ۳ میلی گرم
  • پتاسیم: ۴۷ میلی گرم

خاصیت های خرما برای افراد دیابتی :

۱. دارای شاخص گلیسمی ( GI) کم و مفید

هرچه شاخص گلیسمی بیشتر باشد، خطر افزایش قند خون بیشتر است. به همین علت به بیماران دیابتی گفته می شود غذاهایی را که شاخص GI کمتری دارند، مصرف کنند.

به همین دلیل است که خرما برای افراد دیابتی توصیه می شود زیرا که حاوی شاخص GI بسیار سالمd هستند. مطالعات نشان داده اند که انواع مختلف خرما دارای شاخص های مختلف GI هستند که از ۳۵ تا ۵۵ متغیر است.

۲. نوع قند خرما

نوع قند خرما گلوکز و فروکتوز است. در مراحل اولیه بلوغ، خرما حاوی مقدار زیادی ساکارز است. با رشد بیشتر، ساکارز به گلوکز و فروکتوز تجزیه می شود.گلوکز و فروکتوز ساده ترین اشکال قندهای موجود در بدن ما هستند که انرژی آنی را تأمین می کنند.

بنابراین ، اگر بیمار دیابتی در طول روز یا در حین کار ، چند عدد خرما بخورد، باعث افزایش فوری انرژی و استقامت می شود. به همین علت است که خرما به طور گسترده در سراسر جهان برای شکستن روزه در ماه مبارک رمضان استفاده می شود.

۳. بدون چربی، مغذی و شیرین

خرما منبع عالی برای تغذیه است. خرما از نظر چربی بسیار کم، فاقد کلسترول و حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B کمپلکس ، ویتامین A ، آهن ، کلسیم ، مس ، سدیم ، پتاسیم و منیزیم است.

عنصر مهم دیگر موجود در خرما سلنیوم است که عملکرد ایمنی بدن را بهبود می بخشد و از سرطان جلوگیری می کند. به خاطر تمام این خواص شگفت انگیز است که گفته می شود  کهخرما پتانسیل تبدیل شدن به یکی از بهترین غذاها برای آینده را دارد.

۴. حاوی فیبر غذایی

به جز داشتن  مقادیر زیاد انرژی و کربوهیدرات، خرما از نظر فیبر غذایی بسیار غنی است. یک مطالعه نشان داده است که حدود ۱۰۰ گرم خرما تقریباً ۸ گرم فیبر دارد. مطالعات نشان می دهد که چگونه خرما حتی بدون ایجاد تغییر در میکروبیوتا می توانند از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کنند.

جمع بندی :

خرما دارای قند طبیعی می باشد اما با وجود مقدار قندی که در خرما موجود است هم فکر می کنند مصرف خرما برای افراد دیابتی مناسب نمی باشد اما با وجود اینکه این فکر اشتباه است و این قند موجود در خرما به هیچ عنوان برای افراد دیابتی مضر نمی باشد و کاملا مفید می باشد. به این نکته مهم توجه کنید خرما خاصویی جز خرما های مرطوب می باشد و قند موجود در این خرما به صورت رقیق می باشد و در صورت مصرف این مدل خرما هیچگونه مشکلی برای شخص ایجاد نمی کند.

در مجموعه آقای خرما شما می توانید خرمای خاصویی تازه و درجه یک تهیه و مصرف کنید و در صورت دیابتی بودن هیچ مشکلی برای شما به وجود نمی آید و شما بدون هیچ نگرانی می توانید این مدل خرما را تهیه و مصرف کنید .

SS:2612

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *